Kroon Bouw

Totaalpakket

Voor het bedrijf Kroon Bouw is er een nieuwe website gemaakt. Deze website is gemaakt met het WordPress CMS zodat de klant de website zelf kan onderhouden. Zo kunnen de teksten worden aangepast, reviews worden toegevoegd en nieuwe projecten worden toegevoegd. Op deze manier blijft de website altijd up-to-date. De reden waarom de website is gemaakt is omdat Kroon Bouw een bekende aannemer is rondom Voorhout. Veel mensen horen via via dat Kroon Bouw zijn werk goed doet, enkel was er geen goede website waarbij je kon zien wat Kroon Bouw allemaal te bieden heeft.

Dankzij deze website krijgen toekomstige klanten een goed beeld van de verschillende diensten en het soort projecten wat Kroon Bouw doet. Het voordeel voor Kroon Bouw is dat gebruikers een beter beeld krijgen en daardoor sneller geneigd zijn om in contact te komen en een samenwerking aan te gaan. Voor beide partijen dus een groot voordeel!

Kroon Bouw - Develop Together

Waar begonnen wij 

Voorafgaand aan het project was er nog niets bekend over waar de website precies voor moest gaan dienen. Zo zijn er meerdere sessies geweest over wat er op de website moest komen en wat het uiteindelijke doel was (een offerte aanvragen). Daarnaast waren er enkel twee kleuren in gebruik door Kroon Bouw wat te weinig is voor een website. Geconcludeerd kon worden dat er veel werk aan de winkel was.

Welk proces is doorlopen 

Aan de hand van meerdere gesprekken/meetings hebben wij gezamenlijk gebrainstormd over ideeën. Zo was het idee om de website een mix te geven tussen professionaliteit en humoristisch (wat Ted Kroon typeert). Zo is bijvoorbeeld op de beginpagina te zien hoeveel splinters Ted tijdens zijn werk al heeft opgelopen, iets wat de website wat “grappiger” maakt. Naast het brainstormen over ideeën, moesten er natuurlijk ook lettertypes en kleuren worden bedacht. Kroon Bouw had al bestaande kleuren (de grijze en witte kleur). Echter is een website met alleen grijs en wit erg saai, en zo wil Kroon Bouw niet overkomen. Na research doen op het internet en verschillende kleuren paletten te hebben bekeken, is de oranje kleur toegevoegd aan de website. Na duidelijk te hebben wat er op de website moest komen, welke huisstijl gebruikt moest gaan worden en wat het uiteindelijke doel was, kon begonnen worden met het ontwerp. In fase 1 is er een ontwerp gemaakt van de website en is deze aan de hand van een meeting waarin feedback werd gegeven, verbeterd. Nadat de feedback verwerkt was is er akkoord gevraagd voor het uiteindelijke design. Na akkoord is er begonnen met de realisatie van de website en is deze uiteindelijk gelanceerd! Er is ook een handleiding geleverd zodat Kroon Bouw precies weet hoe de website onderhouden moest worden.